Coronavirus (COVID-19) – Radio – Како се чувствувате денес? (How are you feeling today?)

This radio ad, Macedonian, encourages listeners to look after their mental and physical health. It's ok to ask for help if you are not feeling yourself.

Downloads

Грижата за нашето ментално здравје е подеднакво важна како и грижата за нашето физичко здравје. Во ред е да побарате помош ако не се чувствувате добро.

Постојат некои работи кои можете да ги направите за да се чувствувате подобро, на пример, да ги одржувате врските, да бидете активни, да разговарате со семејството, пријателите и соседите и да создадете нова дневна рутина.

Како се чувствувате денес?

За информации, совети и професионална поддршка, посетете ја веб-страницата headtohealth.gov.au

Овластено од Австралиската влада, Канбера.

Resource published:
Date published:
Duration:
0:45
Audience:
General public
Description:

This radio ad, Macedonian, encourages listeners to look after their mental and physical health. It's ok to ask for help if you are not feeling yourself.

Help us improve health.gov.au

If you would like a response please use the enquiries form instead.