Looking after your mental wellbeing (Macedonian)
0:30
Read transcript

Корона вирусот може да влијае на нашето ментално здравје.

Затоа треба да се грижиме за себе.

Само бев загрижен за парите. Има толку многу неизвесности.

Се чувствував мизерно  и ми недостигаа пријателите.

Се чувствував многу осамено дома.

Повеќето денови се обидувам да вежбам надвор.

Барем неколкумина од нас можат да се соберат сега.

Контактирам со пријателите и фамилијата.

Важно е да се грижите за себе и да бидете безбедни од Ковид.

Дознајте повеќе на:  headtohealth.gov.au

Одобрено од австралиската влада, Канбера.

Video type: 
Advertisement
Description: 

The impacts of Coronavirus are tough and it can impact our mental health. So we need to look after ourselves and be COVIDSafe. 

Find out more at headtohealth.gov.au