Be COVIDSafe tile

Downloads

ИНФОРМАТИВЕН ЛИСТ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КОРОНАВИРУСОТ (КОВИД-19) (Coronavirus (COVID-19) – what you need to know)

We aim to provide documents in an accessible format. If you're having problems using a document with your accessibility tools, please contact us for help.

Publication date: 
22 June 2020
Publication type: 
Fact Sheet
Intended audience: 
General public
Language: 
Macedonian - Македонски
Description: 

This information sheet includes: 

 • Што е КОВИД-19?
 • Симптоми на КОВИД-19

 • Како се пренесува?

 • Зошто служи апликацијата COVIDSafe?

 • Како работи апликацијата COVIDSafe?

 • Кој е најмногу изложен на ризик од КОВИД-19?

 • Како да се заштитите себеси и другите од КОВИД-19

 • Движејќи се кон COVIDSafe Австралија

 • Како да побарам медицинска помош?

 • Респираторни клиники со доктори од општа пракса

 • Telehealth и испорака на лекови дома

 • Поддршка за ментално здравје

 • Како да се тестирам за КОВИД-19?

 • Чекање на резултати од тест

 • Како се лекува од КОВИД-19?

 • Повеќе информации