COVID-19 – radio – stopping the spread is in your hands (Macedonian)

Downloads

Download audio file

Read transcript

За да се запре ширењето на вируси - како грип и коронавирус - неопходна е добра хигиена.

Тоа започнува со миење на рацете со сапун и вода - најмалку 20 секунди - кога и да ...

  • кашлате, кивате или издувате нос
  • подготвувате храна или јадете
  • се грижите за некој болен
  • го допрете лицето или
  • користете клозет.

Заедно, можеме да помогнеме да се запре ширењето на вирусот и да останеме здрави.

Отидете на health.gov.au  за да дознаете повеќе.

Овластено од Австралиската Влада, Канбера.

Date published: 
2 June 2020
Duration:
0:45
Audience: 
General public
Description: 

This radio ad in Macedonian outlines some simple steps you can take to help stop the spread of COVID-19.