Coronavirus (COVID-19) – Looking after your mental wellbeing (Macedonian)

Downloads

Download audio file

Read transcript

Иако сите ние сме различни, многу од нас во моментот споделуваат чувство на стрес и осаменост.  

Влијанието на коронавирусот е тешко и може да го засега нашето ментално здравје. Затоа, мора да се грижиме за себе.

Има неколку едноставни работи кои можеме да ги правиме секој ден и кои може да ни помогнат.  

Воведете дневна рутина која вклучува вежбање, здрава  исхрана и добар сон.  

Разговарајте со семејството и пријателите.

И, ако е потребно, обратете се во службите за ментално здравје и финансиска поддршка.

Дознајте повеќе на headtohealth.gov.au

Овластено од австралиската влада, Канбера.  

Duration:
0:45
Audience: 
General public
Description: 

This radio ad in Macedonian has tips on taking care of your mental health during COVID-19.