Do the 3 – wash hands, physical distance, have the app

Downloads

Download audio file

Read transcript

Голем број рестрикции се менуваат, поради што е поважно од било кога да останеме заедно.

Кога ја имате апликацијата COVIDSafe во вашиот телефон, на нашите здравствени работници им е полесно брзо да ве известат ако сте биле во контакт со некого кој имал позитивен тест на коронавирус.

Придружете се на шесте милиони Австралијани кои заеднички помагаат да се запре ширењето на вирусот.

Затоа правете ги овие три нешта.

Мијте ги рацете, одржувајте физичко растојание и инсталирајте ја апликацијата COVIDSafe уште денес.

Одобрено од Главниот медицински началник, Канбера.

Date published: 
18 June 2020
Duration:
0:37
Audience: 
General public
Description: 

As we start to get back out there, this radio ad in Macedonian reminds all Australians to be COVIDSafe by washing your hands, keeping your distance and having the COVIDSafe app.