Coronavirus (COVID-19) – radio – it pays to stay informed (Macedonian)

Downloads

Download audio file

Read transcript

Како што продолжува епидемијата на коронавирус, важно е да се биде добро информиран.

Активиран е национален план за контролирање на вирусот и поддршка на нашата заедница.

Како што се дознава повеќе за вирусот и за начинот на кој тој се шири,

планот ќе се прилагоди и ќе ве известиме за најновите совети.

За најнови информации, отидете на health dot gov dot au.

Заедно, можеме да помогнеме да се запре ширењето на вирусот и да останеме здрави.

Овластено од австралиската влада, Канбера.

Date published: 
2 June 2020
Duration:
0:45
Audience: 
General public
Description: 

This radio ad in Macedonian outlines how you can stay informed to help stop the spread of COVID-19.