Coronavirus (COVID-19) – Radio – Како се шири вирусот (How the virus spreads)

Downloads

Download audio file

Read transcript

Мајка ми е критично болна во болница. Сѐ се случи многу брзо.

Се видов со неа дома пред неколку недели, но не знаев дека имам COVID. Немав никакви симптоми.

Една недела пред тоа, мојот пријател готвеше вечера. Имаше само настинка.

Пет дена пред тоа, тој работеше на смена во кафуле со една девојка – која рече дека има само мала настинка.

Ние сите сме имале COVID и не знаејќи сме го пренеле.

Не можеме да го промениме тоа. Но, сите можеме да го промениме она што го правиме во иднина.

Бидете COVIDSafe и спасете животи.

Да дознаете повеќе, посетете ја Australia.gov.au.

Овластено од Австралиската влада, Канбера.

Date published: 
18 September 2020
Duration:
0:45
Audience: 
General public
Description: 

This radio ad explains, in Macedonian, the importance of continuing COVIDSafe practices in day to day life. Listen to this radio ad to learn how quickly COVID-19 can spread.