Be COVIDSafe

Downloads

Download audio file

Read transcript

За да останеме безбедни сите ние и за да им помогнеме на на нашите здравствени работници, неопходно е брзо да дознаете дали сте биле во контакт со лице чиј тест за коронавирус бил позитивен.

Токму затоа ја воведовме апликацијата COVIDSafe.

Со вашата приватност заштитена со закон, COVIDSafe

води безбедни белешки за другите корисници во ваша близина  ако треба да излезете надвор.

Така, ќе бидете известени ако нивниот тест за коронавирус е позитивен.

Тоа ќе ни помогне побрзо да го спречиме ширењето на вирусот за да можеме да се вратиме на работите што ги сакаме.

Преземете ја апликацијата COVIDSafe денес.

Овластено од Главниот медицински службеник, Канбера.

Date published: 
16 June 2020
Duration:
0:45
Audience: 
General public
Description: 

This radio ad outlines, in Macedonian, how using the COVIDSafe app can help to stop the spread of COVID-19.