Do the 3 – wash hands, physical distance, have the app

Downloads

Read transcript

Како што започнуваме да се враќаме кон нормалниот живот, сите Австралијци треба да бидат COVIDSafe.

Прво, мијте ги рацете колку што е можно почесто.

Второ, одржувајте растојание каде што можете.

Трето, придружете им се на милиони Австралијци кои им помагаат на нашите здравствени работници со тоа што ќе ја имате апликацијата COVIDSafe.

И ако сте болни, со настинка или симптоми слични на грип, останете дома и разговарајте со вашиот доктор како да се тестирате.

Заедно, можеме да го намалиме ризикот од втор бран на коронавирусот.

Ајде сите ние да останеме безбедни од КОВИД и да ги правиме трите работи.

Овластено од Главниот медицински службеник, Канбера.

Duration:
1:00
Audience: 
General public
Description: 

Прво, мијте ги рацете колку што е можно почесто.

Второ, одржувајте растојание каде што можете.

Трето, придружете им се на милиони Австралијци кои им помагаат на нашите здравствени работници со тоа што ќе ја имате апликацијата COVIDSafe.